Page 1 of 1

How to replace DOS Sprite to Mac Sprite in SDL Pop?

Posted: September 29th, 2022, 3:42 pm
by DridiSara123
Hi.

I'd love to replace all DOS graphic sprites with Mac sprites for SDL PoP, which should look like this (Because I find Mac Sprite much nicer than Dos Sprite):
SDLPoPMSprite.png
Only problem is. The Mac sprite has slightly more resolution than the DOS sprite.

For example: The wall of Dos is 32x60 pixels.
res364.png
res364.png (311 Bytes) Viewed 146 times
And on Mac 64x126
wws.png
wws.png (2.65 KiB) Viewed 146 times
Is there a way to make SDL PoP play higher sprite resolution?

Re: How to replace DOS Sprite to Mac Sprite in SDL Pop?

Posted: October 1st, 2022, 4:25 pm
by FluffyQuack
It would require a lot of code changes as render coordinates for objects are hardcoded.

You mention a wall being 32x60 in size, but it's actually 32x63. The bottom 3 pixel rows are part of another texture. So 64x126 is exactly 2x2 times the size of the DOS wall tile. If all Mac assets are 2x2 in size, that would potentially simplify the changes needed for swapping in the Mac assets as you could get away with doubling every render coordinate.

That said, it would still require quite a lot of work coding-wise.

Re: How to replace DOS Sprite to Mac Sprite in SDL Pop?

Posted: October 1st, 2022, 9:34 pm
by David
FluffyQuack wrote: October 1st, 2022, 4:25 pm If all Mac assets are 2x2 in size, that would potentially simplify the changes needed for swapping in the Mac assets as you could get away with doubling every render coordinate.
I have tried that in the past: viewtopic.php?f=126&t=3810

As you can see on the screenshot, it basically worked.
The only problem is that certain image resources don't contain what SDLPoP expects.
For example, instead of the blue stripe there is the right half of a floor panel with the blue stripe above.

Re: How to replace DOS Sprite to Mac Sprite in SDL Pop?

Posted: October 2nd, 2022, 1:00 pm
by FluffyQuack
David wrote: October 1st, 2022, 9:34 pmI have tried that in the past: viewtopic.php?f=126&t=3810

As you can see on the screenshot, it basically worked.
The only problem is that certain image resources don't contain what SDLPoP expects.
For example, instead of the blue stripe there is the right half of a floor panel with the blue stripe above.
That's not a bad result considering the relatively low amount of changes needed to get there. Maybe someone could combine that with altering the Mac graphical assets to match the layout of the DOS assets.