Modifying the sword position of guards

Discussions about all other tools (CusPop, SAV/HOF editors) and hex editing.

Moderator: English Moderator Team

Qwerty
Scholar Scribe
Scholar Scribe
Posts: 1
Joined: August 9th, 2017, 4:25 pm

Modifying the sword position of guards

Postby Qwerty » August 9th, 2017, 4:58 pm

Hello, I'm new to the forum. I have the following question/problem.
For an experiment, I made a new type of enemy based on the fat guard, only twice as big (intended as a boss). It works fine, save for one little detail: the guard's sword is positioned according to his original size. Is it possible somehow to change the coordinates of the sword so it wouldn't look that funny?
Attachments
princew3_000.png
princew3_000.png (5.98 KiB) Viewed 38 times

David
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 1399
Joined: December 11th, 2008, 9:48 pm
Location: Hungary

Re: Modifying the sword position of guards

Postby David » August 12th, 2017, 11:31 am

Qwerty wrote:Is it possible somehow to change the coordinates of the sword so it wouldn't look that funny?

Well, I know where are the coordinates stored in PRINCE.EXE.
But if you changed those then the sword would move for all guards and even the prince.

I'd say this would be easier to do with SDLPoP.
The position of the sword is determined here: https://github.com/NagyD/SDLPoP/blob/master/src/seg006.c#L1929

I am trying to make a PRINCE.EXE hack as well, but there are not enough available bytes...

User avatar
R3
Vizier
Vizier
Posts: 97
Joined: June 19th, 2015, 8:17 am

Re: Modifying the sword position of guards

Postby R3 » Yesterday, 6:44 am

methinks this is what they call a "lethal weapon"... Image


Return to “Other Tools & Hex Editing”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests