emrtss' levelset, work in progress.

Are you creating new levels/mods for DOS or did you finish your work? Tell us here!

Moderator: English Moderator Team

Post Reply
emrtss
Efendi
Efendi
Posts: 10
Joined: November 8th, 2014, 11:15 pm

emrtss' levelset, work in progress.

Post by emrtss » May 9th, 2016, 8:32 pm

Hello, I've been working on a couple of levels for a new levelset of mine.
Only the first level is completely ready so far, and that's the one that I have uploaded. I'm eager to hear what you guys think of it, what's good, what's bad, what's alright etc.
Also, I can't get the gate to close upon starting the game. There has to be a drop tile in room 5 on a specific tile and it's there, it just doesn't seem to work...
Edit: got it to work, there was a closed gate placed isntead of an opened one. Can't close what's already closed. That's embarrassing...

I made a little concept sketch of the level before trying to get it into the game, here's the link if anyone's interested
Spoiler: show
(Image might be a bit big lol)Image
Anyways, enjoy the level!
Attachments
levels.dat
(36.16 KiB) Downloaded 32 times

User avatar
Norbert
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 3167
Joined: April 9th, 2009, 10:58 pm
Contact:

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by Norbert » May 9th, 2016, 11:22 pm

How to go up after obtaining the sword?

emrtss
Efendi
Efendi
Posts: 10
Joined: November 8th, 2014, 11:15 pm

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by emrtss » May 10th, 2016, 7:13 am

Norbert wrote:How to go up after obtaining the sword?
Run back to the prince's starting room and knock a tile to go up. ;)

User avatar
Norbert
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 3167
Joined: April 9th, 2009, 10:58 pm
Contact:

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by Norbert » May 10th, 2016, 11:35 am

emrtss wrote:
Norbert wrote:How to go up after obtaining the sword?
Run back to the prince's starting room and knock a tile to go up. ;)
Hm, the gate there was closed for me.
Apparently I didn't force a certain raise button to be stuck.

By the way, you asked for feedback.
Players who like large, easy levels will enjoy it.
The level is less suitable for players who want a more difficult challenge and who prefer not to walk in areas without challenges.
I like that the level is not mazy. The only small exception is in the beginning, that the player could go all the way down towards nothing; going down and then up again takes about 40 seconds total.
While playing, drops into rooms that the prince (and I) cannot see slightly 'worry' me: will the prince fall onto dangerous things and did I thus pick the wrong route/path, or not? This happens, for example, if from the start you go down and then left, the drop there. The same happens with float potions.

User avatar
princeomkar
Beylerbey
Beylerbey
Posts: 62
Joined: April 30th, 2016, 10:16 am

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by princeomkar » May 10th, 2016, 2:03 pm

Hello emrtss,

The gate was closed for me too as said by Norbert. Very good level from my side, just a lot of distorted tiles irritated me.

User avatar
Norbert
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 3167
Joined: April 9th, 2009, 10:58 pm
Contact:

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by Norbert » May 10th, 2016, 2:24 pm

princeomkar wrote:The gate was closed for me too as said by Norbert.
Yes, there is no event/button that triggers that gate.

Currently, the events in use are:
- - - - - - - - - -
E:1 -> room 10, middle row, 3rd from right
E:16 -> room 4, bottom row, 5th from right
E:31 -> room 6, top right
E:41 -> room 1, middle row, 5th from left
E:66 -> room 14, middle row, 3rd from left
E:76 -> room 11, bottom row, 5th from right
- - - - - - - - - -

Also, event 41 is currently set to also execute the next event. So is the event after that, and so on, until event 66. This is not a real problem, it just means that opening the level door also triggers event 66 and thus also opens the gate in room 14.

emrtss
Efendi
Efendi
Posts: 10
Joined: November 8th, 2014, 11:15 pm

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by emrtss » May 10th, 2016, 10:47 pm

That's odd, I belive that during that testing that I did it was working, ill look into it.

David
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 1505
Joined: December 11th, 2008, 9:48 pm
Location: Hungary

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by David » May 14th, 2016, 12:26 pm

princeomkar wrote:just a lot of distorted tiles irritated me.
You should use a prince.exe with all resources enabled, like the one that comes with Apoplexy.

ArmFly
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 357
Joined: March 19th, 2014, 8:12 pm

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by ArmFly » August 15th, 2016, 11:12 am

I once tested, but still check available teleportation

ArmFly
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 357
Joined: March 19th, 2014, 8:12 pm

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by ArmFly » August 15th, 2016, 11:55 am

I, the author of which some teleporters, I can say that this level does not exist anywhere faithfully rendered teleportation)))

ArmFly
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 357
Joined: March 19th, 2014, 8:12 pm

Re: emrtss' levelset, work in progress.

Post by ArmFly » August 15th, 2016, 1:24 pm

emrtss wrote:That's odd, I belive that during that testing that I did it was working, ill look into it.
Image

Post Reply