Prince of Persia port for Roku streaming box

Threads about other remakes and ports.

Moderator: English Moderator Team

lvcabral
Vizier
Vizier
Posts: 88
Joined: March 11th, 2016, 10:34 pm

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby lvcabral » August 7th, 2016, 4:45 pm

When I moved to work here in US (back in 2011) I got a "smart TV" to the living room and a "dumb" TV for my bedroom, so I purchased a Roku to have Netflix available there. I also had a hard drive with my movies and music that was connected to my wi-fi network but it also could not be played by my "dumb" TV neither by Roku.

That's why I decided to learn Brightscript, to develop a media player to implement support for the HipServ API (my Seagate HD has it) and see my movies laid down at by bed :)

So I kept developing for the platform as a "free time" hobby.

lvcabral
Vizier
Vizier
Posts: 88
Joined: March 11th, 2016, 10:34 pm

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby lvcabral » September 6th, 2016, 5:11 am

Finally released the "Feature Complete" version!

Here is the Changelog:
https://github.com/lvcabral/Prince-of-P ... angelog.md

And the Demo video:


User avatar
Norbert
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 3071
Joined: April 9th, 2009, 10:58 pm
Contact:

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby Norbert » September 6th, 2016, 10:58 am

Congratulations, it looks polished.
So, is this something you'll be able to make into a Roku channel?
I did search this and didn't find your PoP.
Maybe unofficial channels can only be found using a Roku?

lvcabral
Vizier
Vizier
Posts: 88
Joined: March 11th, 2016, 10:34 pm

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby lvcabral » September 6th, 2016, 4:00 pm

Norbert wrote:Congratulations, it looks polished.
So, is this something you'll be able to make into a Roku channel?
I did search this and didn't find your PoP.
Maybe unofficial channels can only be found using a Roku?

Thanks Norbert, have you found your name in the video?

The channels can be published as public and private. The public ones needs to be tested by Roku team and are searchable on the store, the private ones are only installable using a link provided by the developer.

There are several sites that index the private channels.

I don't plan to publish it as a public channel, I already published the link to install it in several forums.

User avatar
Norbert
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 3071
Joined: April 9th, 2009, 10:58 pm
Contact:

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby Norbert » September 6th, 2016, 6:50 pm

lvcabral wrote:Thanks Norbert, have you found your name in the video?


Yeah, one of the highscore entries, and also for the Prince of Wateria mod. ;)

lvcabral wrote:I don't plan to publish it as a public channel, I already published the link to install it in several forums.


Ah, I see.

David
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 1430
Joined: December 11th, 2008, 9:48 pm
Location: Hungary

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby David » September 11th, 2016, 9:52 am

lvcabral wrote:And the Demo video:

At 3:40, do I see a standing jump over a 4-tile pit?
Maybe the video should show a bit more from the Mac graphics? Currently only the intro scene is shown using them. (at 2:00)

Norbert wrote:I did search this and didn't find your PoP.

That's a strange search: The only two things that actually have "Prince" in their names are listed last.

User avatar
Norbert
The Prince of Persia
The Prince of Persia
Posts: 3071
Joined: April 9th, 2009, 10:58 pm
Contact:

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby Norbert » September 11th, 2016, 12:36 pm

David wrote:
Norbert wrote:I did search this and didn't find your PoP.

That's a strange search: The only two things that actually have "Prince" in their names are listed last.


What's even stranger is that if you do the search yourself (simply enter "prince" in the input field), it only gives the two matching entries, and if you then keep using Enter on the URL bar it sometimes lists the two matches first and sometimes last.

lvcabral
Vizier
Vizier
Posts: 88
Joined: March 11th, 2016, 10:34 pm

Re: Prince of Persia port for Roku streaming box

Postby lvcabral » September 11th, 2016, 5:18 pm

David wrote:At 3:40, do I see a standing jump over a 4-tile pit?

You saw right, it is a bug that I left as a "trick". The limitation we have with the remote control, not being able to press two keys at the same time for more than 1 frame, makes very hard to make some run-jump-hang moves, so besides the "shift toggle mode" I also made simpler to hang in some extreme situations. In a word "playability".

David wrote:Maybe the video should show a bit more from the Mac graphics? Currently only the intro scene is shown using them. (at 2:00)

I will make a playthrough video alternating the graphics, also including a mod I did with PoP 1.4 tiles (no custom levels)

David wrote:That's a strange search: The only two things that actually have "Prince" in their names are listed last.

Roku's web team sucks.


Return to “Other Remakes and Ports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest