Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Pytania dotyczące wszelkiego rodzaju modyfikacji gry (4D PoP, PoP - Rewolucja i inne)

Moderator: English Moderator Team

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 26th, 2010, 7:29 pm

Witam, jestem nowy na tym forum i na wstępie chciałbym się przywitać.
Jestem Kamil i znam PoP od małego. Zawsze uwielbiałem w niego grać, a kiedy podrosłem, znalazłem Nieoficjalny Serwis (princeofpersia.ppa.pl), na który teraz nie da się wejść, nie wiem czemu. Tam odkryłem RoomShaker'a, który mnie zachwycił; zawsze uwielbiałem tworzyć, a budowanie własnych leveli to dla mnie świetna zabawa!

Chciałbym wam pokazać trochę moich wymysłów : ) Przepraszam, jeśli gdzieś to było, ale mam też pytanie do jakichś zaawansowanych, którzy tworzą własne modyfikacje i je publikują - czy tworzycie w RoomShakerze? Moglibyście podać link do działającego na PC edytora 'strzałek' życia przeciwników? Jak dodać własną muzykę itp. do modyfikacji? Być może jestem kolejnym nowym, który zadaje głupie pytania, jeśli tak to wybaczcie :p

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 27th, 2010, 2:14 pm

Bardzo dziękuję.
Cóż, znam nieco angielski, nie perfekcyjnie, ale... jakoś się chyba dogadam :)

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 27th, 2010, 2:30 pm

Hmm, kiedy kliknąłem, by stworzyło ten plik exe, wystąpił błąd 404 :(
A z tym PR - gdzie wypakować? Obojętnie do jakiego folderu? Bo kiedy klikam w aplikację exe, konsola otwiera się na chwilę i bardzo szybko znika. Proszę o pomoc.

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 27th, 2010, 3:22 pm

Przepraszam, ale nie do końca zrozumiałem. Mam otworzyć PoP i przytrzymać shift + kliknąć PPM itd.? Prosiłbym trochę jaśniej :) Nie jestem mistrzem w te klocki :p

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 27th, 2010, 4:34 pm

Jestem w konsoli cmd. Wpisałem tam cd "e:\PRINCE\pr\bin\pr". Pisze, że nie może odnaleźć ścieżki. Jednak to ostatnie pr w ścieżce, którą wpisałem, to aplikacja programu PR. Nie wiem, jak to otworzyć. Help :(

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 28th, 2010, 7:42 am

Wszystko świetnie, pojawiła się nowa linijka z E:\> na początku. Mam wpisać polecenia, ale... jakie? Chyba że tu trzeba znać jakiś język programowania czy coś.

Wpisałem pr -x CDUNGEON.dat. 'pr' nie jest rozpoznawane. (Prawdopodobnie to kolejne głupie pytanie z mojej strony).

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 28th, 2010, 1:30 pm

Bardzo dziękuję za pomoc. Teraz w tamtym folderze z PR mam wizerunki gracza (po namyśle wybrałem kid.dat) Teraz wystarczy, że otworzę któryś np. w paintcie, dorysuję co chcę, zapiszę i wejdę w konsoli, by to przytwierdzić, tak?
No, to się cieszę, bo rozgryzłem to PR :D Teraz czekam aż poirot naprawi cuspop.
Last edited by Dark77 on October 28th, 2010, 1:34 pm, edited 1 time in total.

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 29th, 2010, 7:23 pm

Mam jeszcze tylko jedno małe pytanie - co zrobić, by kiedy gram w PoP komputer nie odtwarzał tych podstawowych dźwięków i muzyki z PoP, tylko tą z głośników, która jest m.in. w Twoich modyfikacjach, np. SoC?

Dark77
Wise Scribe
Wise Scribe
Posts: 293
Joined: October 26th, 2010, 7:10 pm
Location: Poland

Re: Jestem tu nowy i mam pytanko : )

Postby Dark77 » October 30th, 2010, 8:52 am

Hmm, w RoomShaker jest opcja by odtworzyć level w DosBOX, jednak dalej są te systemowe dźwięki. A jak stworzyć aplikację w DosBOX to niestety nie wiem :mrgreen: Szczerze, nawet nie wiem dokładnie, czym to jest :oops:


Return to “Klony i przeróbki gry”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest